Pentagonul va închide o bază de date controversată

Pentagonul a anunţat marţi că va închide o bază de date controversată, referitoare la activităţi suspecte din jurul unităţilor militare americane, despre care criticii au apreciat că a fost folosită pentru a spiona activiştii împotriva războiului, relatează Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Pentagonul va închide o bază de date controversată

Pentagonul va închide o bază de date controversată

Oficialii au decis că programul TALON va fi încheiat la 17 septembrie, nu în replică la criticile opiniei publice, ci din cauza scăderii cantităţii şi calităţii informaţiilor strânse, a precizat Pentagonul.

"Valoarea analitică a acesteia era destul de scăzută", a declarat colonelul Gary Keck, un purtător de cuvânt al Pentagonului. "Baza de date TALON era un sistem perfect legal, nimeni nu a spus că nu era, dar nu mai îndeplinea cerinţele noastre", a adăugat el.

Deşi Pentagonul a insistat că decizia nu este în replică la critici, un document al unui oficial din cadrul departamentului, obţinut de Reuters în aprilie, preciza că programul nu ar trebui să continue, "în special din cauza imaginii sale în Congres şi în presă".

Personalul militar şi din domeniul apărării va continua să raporteze activităţile suspecte din jurul bazelor militare, a subliniat Pentagonul. Aceste informaţii vor ajunge însă într-o bază de date a FBI, până când Pentagonul va propune o soluţie pe termen lung.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici