Pentagonul va multiplica de cinci ori efectivele din domeniul securităţii cibernetice

Departamentul american al Apărării va multiplica de cinci ori numărul de angajaţi însărcinaţi cu asigurarea securităţii cibernetice, scrie Washington Post în ediţia online de duminică seara.

260 afișări
Imaginea articolului Pentagonul va multiplica de cinci ori efectivele din domeniul securităţii cibernetice

Pentagonul va multiplica de cinci ori efectivele din domeniul securităţii cibernetice (Imagine: Shutterstock)

Potrivit ziarului Washington Post, care citează oficiali americani sub protecţia anonimatului, efectivele "Comandamentului Cibernetic" din cadrul Departamentului Apărării vor creşte de la aproximativ 900 la aproximativ 4.900 de militari şi civili în decurs de câţiva ani.

Această decizie a fost adoptată la sfârşitul lui 2012 de către oficiali de rang înalt din cadrul Pentagonului, din cauza creşterii nivelului ameninţărilor la adresa spaţiului cibernetic, precizează publicaţia.

În noiembrie, secretarul Apărării Leon Panetta aprecia că este necesară o consolidare a securităţii cibernetice a Statelor Unite, atât din punct de vedere financiar, cât şi uman.

"Avem oameni competenţi care se ocupă de acest domeniu, dar, foarte sincer, dacă vrem să fim în vârful schimbărilor în curs, este necesar să investim mai mult în acest domeniu", a declarat Panetta, într-un discurs susţinut la Washington.

Pericolul reprezentat de această ameninţare a fost ilustrat printr-o serie recentă de atacuri informatice cu un virus care a suprimat, vara trecută, date aflate pe un număr de peste 30.000 de calculatoare aparţinând unei companii petroliere saudite de stat, scrie cotidianul american.

Proiectul de extindere a Comandamentului Cibernetic vizează protecţia sistemelor informatice care protejează reţele sau centrale electrice, dar şi securizarea reţelelor Departamentului american al Apărării, scrie Washington Post.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici