Pentagonul verifică procedurile de securitate în producţia avioanelor prezidenţiale din SUA

Departamentul american al Apărării a iniţiat o investigaţie pe fondul informaţiilor potrivit cărora angajaţi ai companiei Boeing au lucrat fără autorizaţii complexe de securitate la actuale şi viitoare modele ale avioanelor prezidenţiale (Air Force One), informează agenţia Reuters.

429 afișări
Imaginea articolului Pentagonul verifică procedurile de securitate în producţia avioanelor prezidenţiale din SUA

Pe 14 martie, compania Boeing a descoperit că nu au fost emise autorizaţii specifice de securitate pentru aproximativ 250 de angajaţi care lucrează la avioane Air Force One. Toţi angajaţii au avut autorizaţii privind date ultrasecrete, dar nu a fost aplicat sistemul avansat prevăzut de protocolul denumit "Yankee White", specific producţiei şi întreţinerii avioanelor prezidenţiale.

Problema îi vizează pe angajaţii care lucrează la actuala flotă de avioane prezidenţiale, precum şi pe cei implicaţi în producerea viitoarei generaţii de aeronave Air Force One, aparate de tip VC-25A, respectiv VC-25B.

"Atunci când Boeing a descoperit această problemă administrativă, am înştiinţat imediat Forţele Aeriene şi, în coordonare cu Forţele Aeriene, am suspendat accesul angajaţilor afectaţi în zonele de producţie pentru avioanele VC-25A şi VC-25B", a declarat un purtător de cuvânt al companiei Boeing.

Pe 19 martie, "o majoritate largă" a angajaţilor vizaţi au primit autorizaţii specifice pentru reluarea activităţilor în zonele securizate destinate producţiei şi întreţinerii avioanelor Air Force One, au transmis Forţele Aeriene din SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici