Pericol în Canalul Panama. Nivelul apei a atins din cauza secetei cote alarmante, iar autorităţile reduc drastic numărul de nave ce pot traversa canalul cheie pentru comerţul global

  • Numărul de nave care pot traversa Canalul Panama în fiecare zi va fi redus în lunile următoare.
  • Canalul cheie pentru comerţul global se bazează pe apă dulce pentru a opera ecluzele sale.
  • Canalul ce leagă Atlanticul de Pacific se confruntă cu una dintre cele mai grave secete din istorie.
335 afișări
Imaginea articolului Pericol în Canalul Panama. Nivelul apei a atins din cauza secetei cote alarmante, iar autorităţile reduc drastic numărul de nave ce pot traversa canalul cheie pentru comerţul global

Pericol în Canalul Panama. Nivelul apei a atins din cauza secetei cote alarmante, iar autorităţile reduc drastic numărul de nave ce pot traversa canalul cheie pentru comerţul global

În acest an, pentru prima dată, autorităţile canalului au redus numărul de nave care pot traversa în fiecare zi, reducându-l la 31 pe zi, faţă de media de aproximativ 36. Marţi, autoritatea canalului a declarat că va limita şi mai mult traversările la 25 de rezervări pe zi în cursul acestei săptămâni şi că va reduce treptat acest număr până când va ajunge la doar 18 începând cu luna februarie a anului viitor, relatează FT.

Autoritatea canalului a precizat că luna octombrie a fost cea mai secetoasă din regiune din 1950 încoace, alimentată parţial de fenomenul El Niño, care încălzeşte Oceanul Pacific şi afectează temperatura şi precipitaţiile din întreaga lume. Sistemul de rezervoare care alimentează canalul furnizează, de asemenea, apă potabilă pentru aproape jumătate din populaţia ţării din America Centrală.

"Canalul şi ţara au la apropierea sezonului secetos o rezervă minimă de apă. Canalul Panama îi îndeamnă pe clienţii săi să facă rezervări pentru a putea tranzita conform programului.", a declarat marţi autoritatea canalului într-un comunicat. "

Întărzierile în traversarea canalului vor accetuat şi mai mult problemele logistice ale companiilor de trasport maritim. Companii ce stau la baza comerţului global pe care se bazează economia mondială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici