Pericolul din spatele alegerilor europarlamentare: Un partid care foloseşte salutul NAZIST şi consideră NATO o organizaţie teroristă ar putea ajunge la Bruxelles

Partidul Popular Slovacia Noastră, formaţiune de extremă-dreapta care foloseşte salutul nazist, consideră NATO drept organizaţie teroristă şi doreşte ieşirea ţării din UE, ar putea intra pentru prima dată în Parlamentul european în urma alegerilor europarlamentare, potrivit sondajelor de opinie.

2947 afișări
Imaginea articolului Pericolul din spatele alegerilor europarlamentare: Un partid care foloseşte salutul NAZIST şi consideră NATO o organizaţie teroristă ar putea ajunge la Bruxelles

Pericolul din spatele alegerilor europarlamentare: Un partid care foloseşte salutul NAZIST şi consideră NATO o organizaţie teroristă ar putea ajunge la Bruxelles

Formaţiunea Smer-Social-Democraţie (centru-stânga), cel mai mare partid din legislativul de la Bratislava, aflat la guvernare, va obţine probabil cele mai multe voturi în urma alegerilor europarlamentare ce se desfăşoară sâmbătă în Slovacia, potrivit datele sondajelor de opinie realizate înainte de scrutin, informează agenţia de ştiri The Associated Press.

Totodată, sondajele indică faptul că Partidul Popular Slovacia Noastră, fondat în 2010, va obţine pentru prima dată locuri în Parlamentul european. Formaţiunea mai este cunoscută şi pentru retorica virulentă împotriva etniei rome.

Scrutinul pentru Parlamentul european din perioada 23-26 mai 2019 a fost catalogat drept o luptă pentru spiritul continentului între principalele formaţiuni proeuropene şi partidele de extremă-dreapta, populiste şi critice la adresa UE, iar sondajele de opinie sugerează că formaţiunile extremiste, eurosceptice şi populiste ar putea obţine rezultate bune în urma acestor alegeri.

Olanda şi Marea Britanie au organizat joi alegeri pentru Parlamentul European, iar vineri s-au organizat alegeri europarlamentare în Irlanda şi Cehia.

În Malta, Letonia şi Slovacia alegerile europarlamentare s-au desfăşurat sâmbătă, iar restul ţărilor, printre care şi România, cetăţenii îşi vor alege duminică reprezentanţii în viitorul Parlament European.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici