Persoane reţinute în Iran pentru că i-au insultat pe ayatollahii Khomeiny şi Khamenei

Numeroase persoane au fost reţinute cu ocazia manifestaţiilor opoziţiei deoarece au adresat "insulte" fondatorului republicii islamice, ayatollahul Rouhollah Khomeiny, şi actualului ghid suprem, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat luni Procurorul general al Teheranului.

15 afișări
Imaginea articolului Persoane reţinute în Iran pentru că i-au insultat pe ayatollahii Khomeiny şi Khamenei

Persoane reţinute în Iran pentru că i-au insultat pe ayatollahii Khomeiny (tabloul din planul doi) şi Khamenei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem siguri în privinţa unora dintre acestea. Infracţiunea lor a fost dovedită şi acestea au depus mărturie", a declarat Abbas Jafari Dolatabadi, citat de agenţia Ilna.

El a adăugat că una din aceste persoane a fost reţinută cu ocazia manifestaţiilor de la 7 decembrie deoarece a rupt o fotografie a fondatorului republicii islamice, ayatollahul Khomeiny.

"Acest acuzat se află la închisoare. Dosarul său va fi completat rapid şi trimis în faţa tribunalului", a declarat Dolatabadi.

El nu a precizat câte persoane au fost reţinute în total, nici în ce condiţii.

Liderii şi presa oficială îi acuză de numeroase zile pe manifestanţii ostili puterii că încearcă să submineze fundamentele regimului islamic.

Ei au difuzat pentru sprijirea acestor acuzaţii înregistrări video ce ilustrau o fotografie cu imamul Khomeiny care ar fi fost ruptă de opozanţi cu ocazia mitingurilor organizate la 7 decembrie cu ocazia "Zilei studentului".

În Iran au fost organizate manifestaţii pentru a denunţa această "insultă" la adresa fondatorului republicii islamice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici