Persoanele luate ostatice într-o închisoare din nord-estul Braziliei au fost eliberate

Deţinuţii de la o închisoare din nord-estul Braziliei au eliberat, duminică după-amiază, cele peste 120 de persoane luate ostatice sâmbătă, punând capăt revoltei din acest penitenciar, au anunţat autorităţile braziliene.

68 afișări
Imaginea articolului Persoanele luate ostatice într-o închisoare din nord-estul Braziliei au fost eliberate

Persoanele luate ostatice într-o închisoare din nord-estul Braziliei au fost eliberate (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Rebeliunea s-a încheiat", iar deţinuţii "i-au eliberat pe membrii săi de familie şi pe angajaţii care se aflau în interiorul închisorii" din oraşul oraşul Aracaju, în statul Sergipe, a anunţat un purtător de cuvânt al serviciilor însărcinate cu Justiţia în acest stat.

Potrivit purtătorului de cuvânt, "în total, au fost eliberate 127 de persoane, dintre care mai multe rude ale deţinuţilor, patru agenţi de securitate şi 15 copii".

Eliberarea acestor persoane a avut loc după negocieri intense, "într-o atmosferă paşnică", a adăugat el.

Revolta s-a produs într-o aripă a închisorii care numără 123 de deţinuţi dintr-un total de 476 prezenţi în instituţie.

Aceasta are loc cu 25 de zile înaintea deschiderii Cupei mondiale de fotbal (12 iunie-13 iulie), marcată de o importantă contestare în stradă, generată de costul ridicat al acestei manifestaţii sportive. Statul Sergipe nu găzduieşte nicio etapă a competiţiei.

În prezent, 548.000 de persoane sunt deţinute în închisorile braziliene suprapopulate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici