Persoanele sechestrate de activişti proruşi în sediul unei instituţii din Lugansk au fost eliberate

Peste 50 de persoane, luate marţi "ostatice" într-o filială a Serviciului ucrainean de securitate (SBU) din oraşul Lugansk (est) au fost eliberate, anunţă SBU, citat de agenţiile Ukrinform şi UNIAN.

167 afișări
Imaginea articolului Persoanele sechestrate de activişti proruşi în sediul unei instituţii din Lugansk au fost eliberate

Persoanele sechestrate de activişti proruşi în sediul unei instituţii din Lugansk au fost eliberate

UPDATE - Activişti proruşi au eliberat încă cinci "ostatici" din sediul SBU "minat" de la Lugansk

Aproximativ 56 din cei 60 de "ostatici" care erau reţinuţi de către activişti proruşi în sediul local "minat" al serviciului ucrainean de securitate (SBU) la Lugansk, în estul Ucrainei, au fost eliberaţi în noaptea de marţi spre miercuri, a anunţat SBU.

Separatiştii, care ocupă clădirea de duminică, au lăsat 51 de persoane să plece, iar ulterior încă cinci, după ce au permis accesul în sediu unor deputaţi cu care au purtat negocieri, afirmă SBU pe site. Toate persoanele eliberate sunt tefere.

Deputaţii care au purtat negocieri au putut să plece şi ei fără probleme, iar "negocierile continuă cu scopul de a reduce la minimum riscurile la adresa vieţii şi securităţii locuitorilor din Lugansk", precizează SBU.

Potrivit SBU, aceste persoane au fost eliberate în noaptea de marţi spre miercuri, în urma unor negocieri cu activiştii proruşi. Niciuna dintre persoanele sechestrate nu a fost rănită.

Activiştii continuă să ocupe clădirea, însă le-au permis unor deputaţi ucraineni să intre, pentru a continua negocierile.

Anterior, SBU a anunţat că "activişti separatişti, sub ameninţarea armelor, împiedică aproximativ 60 de persoane să părăsească incinta" şi a denunţat "activităţi teroriste".

Protestele au luat amploare, în ultimele zile, în oraşele din estul Ucrainei. Manifestanţi proruşi au ocupat, duminică, sediile administraţiilor locale din Doneţk, Lugansk şi Harkov. Instituţiile din Harkov au fost eliberate după câteva ore, dar, la Doneţk, manifestanţii au proclamat o "republică suverană".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici