Personalul Crucii Roşii din Osetia de Sud s-a retras la Ţhinvali

Focurile de armă trase în aer pentru a sărbători recunoaşterea de către Moscova a independenţei Osetiei de Sud au determinat personalul Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR) să se retragră în Ţhinvali, capitala teritoriului, a anunţat marţi organizaţia.

18 afișări
Imaginea articolului Personalul Crucii Roşii din Osetia de Sud s-a retras la Ţhinvali

Personalul Crucii Roşii din Osetia de Sud s-a retras la Ţhinvali (Imagine: Mediafax/AFP)

Membrii CICR mobilizaţi în Osetia de Sud "au revenit la Ţhinvali mai repede decât era prevăzut, din motive de securitate, după tirurile sporadice de sărbătorire" a recunoaşterii independenţei teritoriului de către preşedintele rus Dmitri Medvedev, a declarat Anna Nelson, o purtătoare de cuvânt a CICR.

Deşi tirurile sunt în scop festiv şi nu constituie o reluare a ostilităţilor, acestea sunt o sursă de preocupare pentru securitatea personalului CICR, a adăugat ea.

Echipa organizaţiei era pe punctul de a vizita sate din jurul capitalei Osetiei de Sud.

Maşinile au început să circule prin Ţhinvali cu viteză, pasagerii lor afişând steaguri ale provinciei şi trăgând focuri de armă automată în aer, după ce Moscova a anunţat că recunoaşte independenţa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici