Personalul de bord al companiei aeriene Lufthansa ar putea intra din nou în grevă

Sindicatul UFO din care fac parte însoţitorii de zbor ai companiei aeriene germane Lufthansa a depus, luni, un preaviz de grevă pentru joi şi vineri, cu o posibilă prelungire până lunea viitoare, după circa două săptămâni de la încheierea grevei anterioare, informează site-ul publicaţiei Le Figaro.

383 afișări
Imaginea articolului Personalul de bord al companiei aeriene Lufthansa ar putea intra din nou în grevă

Personalul de bord al companiei aeriene Lufthansa ar putea intra din nou în grevă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"Vom solicita încetarea activităţilor de muncă joi (26 noiembrie) şi vineri (27 noiembrie)", a indicat, luni, Nicoley Baublies, preşedintele UFO, citat într-un comunicat al sindicatului.

Potrivit comunicatului, acţiuni similare de încetare a activităţii sunt prevăzute şi pentru lunea viitoare (30 noiembrie), în cazul în care "Lufthansa nu reacţionează într-un mod adecvat" solicitărilor personalului său.

Compania aeriană germană Lufthansa a iniţiat, pe 10 noiembrie, proceduri judiciare împotriva personalului de bord care a declanşat, din 6 noiembrie, o grevă de opt zile, din cauza restricţiilor privind drepturile de pensionare. Mişcarea de protest a afectat sute de curse aeriene.

Din cauza grevei, Lufthansa a fost obligată să anuleze, într-o singură zi, 929 de curse, fiind afectaţi aproximativ 113.000 de pasageri în ziua respectivă.

Printre aeroporturile vizate de greva personalului Lufthansa au fost cele din Frankfurt, Munchen şi Dusseldorf.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici