Personalului medical britanic i se recomandă să poarte „şorţuri” pe măsură ce echipamentul de protecţie se termină

Şefii din sistemul medical britanic (NHS), le-au cerut medicilor şi asistentelor să lucreze fără halate de protecţie complete atunci când tratează pacienţi cu Covid-19, după ce stocurile de echipament s-au epuizat, scrie The Guardian.

813 afișări
Imaginea articolului Personalului medical britanic i se recomandă să poarte „şorţuri” pe măsură ce echipamentul de protecţie se termină

NHS a publicat un ghid de alternativ pentru personalul medical care prevede măsurile pe care aceştia trebuie să le ia în cazul în care se epuizează echipamentul medical. În acest ghid se arată că persoanele care se află în prima linie în lupta cu noul coronavirus ar trebui să poarte un şorţ de plastic atunci când echipamentul special se epuizează.

Noul document, publicat vineri seara, apare în contextul în care guvernul britanic a confirmat că articolele de echipament de protecţie (PPE) de 1 miliard ar fi trebuit să fie livrate în Marea Britanie până la sfârşitul acestei săptămâni.

În noul ghid propune trei alternative la utilizarea echipamentului cu rezistenţă mare la rezistenţă ridicată la fluide.

O sursă guvernamentală a declarat pentru The Guardian că dincolo de cuvintele utilizate în ghid, ideea generală este „Purtaţi un şorţ - aceasta va fi noua politică pentru viitorul previzibil”.

În Marea Britanie au fost confirmate pozitiv 108.692 persoane, dintre care 14.576 şi-au pierdut viaţa după ce au fost infectate cu noul coronavirus. Totuşi, specialiştii cred că numărul celor infectaţi este mult mai mare, în condiţiile în care Regatul Unit are o rată de testare redusă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici