Perspectivele de creştere economică în Marea Britanie, în scădere după Brexit, datoria suverană va creşte

Perspectivele de creştere economică în Marea Britanie se reduc în următorii doi ani, iar cuantumul datoriei suverane va creşte, a anunţat miercuri Philip Hammond, ministrul britanic al Finanţelor, în prima evaluare efectuată după decizia ţării de ieşire din Uniunea Europeană.

662 afișări
Imaginea articolului Perspectivele de creştere economică în Marea Britanie, în scădere după Brexit, datoria suverană va creşte

Perspectivele de creştere economică în Marea Britanie, în scădere după Brexit; datoria suverană va creşte (Imagine: Mediafax Foto )

Oficiul pentru Responsabilitate Bugetară (OBR) a anunţat că Marea Britanie va avea o creştere economică de 1,4% în 2017, comparativ cu perspectiva de 2,2% din martie. Pentru 2018, Philip Hammond a anunţat revizuirea creşterii economice de la 2,1% la 1,7%.

"Acum, sarcina noastră este să pregătim economia să fie rezistentă, în contextul în care ieşim din Uniunea Europeană şi intrăm într-o perioadă de tranziţie", a declarat Hammond în Parlament.

"Vom menţine angajamentul în sensul disciplinei bugetare, recunoscând însă necesitatea unor investiţii pentru stimularea productivităţii şi susţinerea economiei în perioada de tranziţie", a explicat Hammond.

Philip Hammond a transmis că Guvernul Theresa May va trebui să împrumute miliarde de lire (miliarde de euro) în următorii cinci ani, astfel că perspectiva datoriei suverane ar urma să ajungă la 90,2% din PIB în perioada 2017/2018, cifră superioară proiecţiilor efectuate în martie, care indicau 81,3%.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici