Peru îşi recheamă ambasadorul din Ecuador din cauza zidului de la graniţă

Ministerul de Externe de la Lima l-a rechemat luni pe ambasadorul său de la Quito, ca semn de protest faţă de construcţia de către Ecuador a unui zid la graniţă care, în opinia Guvernului peruan, încalcă acordul de pace semnat în 1998 între cele două state, informează Reuters.

1752 afișări
Imaginea articolului Peru îşi recheamă ambasadorul din Ecuador din cauza zidului de la graniţă

Peru îşi recheamă ambasadorul din Ecuador datorită zidului de la graniţă

Peru a declarat că prin construcţia zidului de beton, parte a unui proiect de relansare urbană, se încalcă un tratat de pace semnat de ambele state, deoarece această construcţie se apropie prea mult de canalul internaţional Zarumilla.

Ministerul peruan a reamintit că a solicitat în repetate rânduri Guvernului de la Quito "să suspende lucrările" efectuate pe o porţiune a graniţei dintre cele două ţări. Peru consideră totodată că acest zid încalcă acordul de pace bilateral semnat în 1998 la Brasilia între cele două ţări. Potrivit acordului, "Ecuadorul s-a angajat să lase liberă o fâşie de 10 metri pe malul drept al Canalului pentru ca ambele ţări să poată efectua lucrări de întreţinere şi curăţare".

În anii '90, disputele teritoriale au condus la un război de trei ani între cele două state, care au în comun o frontieră lungă de aproximativ 1.529 de kilometri.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici