Peste 1.000 de pacienţi, evacuaţi din zona de securitate stabilită în jurul centralei Fukushima

Peste 1.000 de pacienţi spitalizaţi au fost evacuaţi sâmbătă cu ambulanţe şi mai multe vehicule ale armatei din zona de securitate stabilită pe o rază de 20 până la 30 de kilometri în jurul centralei nucleare Fukushima, a anunţat Ministerul japonez al Sănătăţii.

36 afișări
Imaginea articolului Peste 1.000 de pacienţi, evacuaţi din zona de securitate stabilită în jurul centralei Fukushima

Peste 1.000 de pacienţi, evacuaţi din zona de securitate stabilită în jurul centralei Fukushima (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această decizie a fost luată ca măsură de precauţie în această zonă, unde locuitorilor li s-a cerut să rămână în locuinţe şi să ţină închise uşile şi ferestrele.

"Operaţiunea trebuie desfăşurată cu o atenţie extremă, deoarece unii dintre pacienţi sunt foarte bolnavi. Aceasta va dura, deci, una sau două zile", a declarat Yasunori Wada, un oficial din cadrul ministerului.

Guvernul a ordonat deja evacuarea a circa 200.000 de persoane care locuiesc pe o rază de 20 de kilometri în jurul centralei Fukushima, avariată în urma cutremurului cu magnitudinea 9, urmat de tsunami la 11 martie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici