Peste 1.800 de case, distruse de incendiile din Australia

Bilanţul pagubelor materiale provocate de incendiile din Australia, soldate cu cel puţin 181 de morţi, creşte odată cu numărul locuinţelor distruse, care aproape s-a dublat, ajungând la peste 1.800, au declarat vineri autorităţile.

159 afișări
Imaginea articolului Peste 1.800 de case, distruse de incendiile din Australia

Peste 1.800 de case, distruse de incendiile din Australia (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit oficialilor serviciilor de intervenţie, peste 1.800 de locuinţe au fost distruse în cele mai grave incendii de pădure din istoria ţării, în timp ce ultimul bilanţ trecea cu puţin de 1.000 de case.

"Numărul proprietăţilor distruse a ajuns de la 1.069 ieri (joi. n.red.) la 1.831 astăzi", a declarat Bruce Esplin din cadrul serviciilor de intervenţie.

Această nouă cifră a fost stabilită pe baza informaţiilor "furnizate de armata australiană, care permite înţelegerea şi analiza amplorii pagubelor", a adăugat acesta.

Peste 7.000 de persoane au fost evacuate din cauza incendiilor, potrivit statisticilor Crucii Roşii.

Partea de sud-est a Australiei este afectată de sâmbătă de incendii care au provocat moartea a cel puţin 181 de persoane, dar bilanţul ar putea creşte pe măsură de echipele de intervenţie înaintează în zonele sinistrate.

Un bărbat a fost pus sub acuzare în cazul incendiilor

Un bărbat suspectat că ar fi la originea unu incendiu care a provocat moartea a 21 de persoane în sud-estul Australiei, a fost acuzat vineri de justiţia australiană de incendiere voluntară, soldată cu victime, potrivit postului de televiziune Sky News.

Sud-estul Australiei este afectat de la sfârşitul săptămânii trecute de incendii care au provocat moartea a cel puţin 181 de persoane, dar bilanţul ar putea creşte odată cu înaintarea echipelor de intervenţie în zonele sinistrate.

Alte două persoane au fost inculpate luni pentru incendiere voluntară în cazul incendiilor care au devastat partea de sud-est a Australiei, cele mai grave din istoria ţării, potrivit poliţiei.

Citeşte şi:

Nicole Kidman ajută victimele incendiilor din Australia

Leonard Cohen şi Kylie Minogue, în sprijinul victimelor incendiilor din Australia

Cel puţin 181 de morţi, în urma incendiilor din Australia

Un urs koala, salvat din Australia, devine vedetă pe YouTube (Video)

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici