Peste 1.800 de persoane arestate la Londra în urma revoltelor de la începutul lunii august

Poliţia britanică a arestat 1.838 de persoane, dintre care un sfert sunt minori, pentru implicare în violenţele de la Londra din perioada 6 - 9 august, când au fost înregistrate 3.296 de infracţiuni, relatează AFP, citând un raport prezentat duminică de Scotland Yard.

132 afișări
Imaginea articolului Peste 1.800 de persoane arestate la Londra în urma revoltelor de la începutul lunii august

Peste 1.800 de persoane arestate la Londra în urma revoltelor de la începutul lunii august (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Violenţele urbane din prima parte a lunii august, cele mai grave înregistrate în ultimii 30 de ani în Anglia, au afectat două din trei consilii locale, potrivit raportului Scotland Yard.

Violenţele, care au început la Tottenham, s-au extins ulterior în mai multe oraşe din Anglia, inclusiv la Birmingham, Manchester, Liverpool.

Majoritatea infracţiunilor au fost jafuri (1.101), avarierea unor vehicule (399) şi furturi (310), cărora li se aduagă 162 de incendieri.

Potrivit Scotland Yard, dintre cele 1.838 de persoane arestate, 1.049 au fost puse sub acuzare, 218 dintre acestea fiind minori.

Conform unor statistici compilate vineri de cotidianul The Guardian, condamnările pronunţate împotriva participanţilor la revolte sunt, în medie, cu 25 la sută mai severe decât cele pronunţate în mod obişnuit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici