Peste 1.800 de veterani ar putea fi infectaţi cu HIV, după consultaţii la un spital din SUA

Peste 1.800 de veterani de război americani ar putea fi infectaţi cu viruşi periculoşi, cum ar fi cel hepatic sau imunodeficitar (HIV), după consultaţii la secţia de stomatologie al unui spital pentru veterani, în statul Missouri, relatează CNN.

37 afișări
Imaginea articolului Peste 1.800 de veterani ar putea fi infectaţi cu HIV, după consultaţii la un spital din SUA

Peste 1.800 de veterani ar putea fi infectaţi cu HIV, după consultaţii la un spital din SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Centrul medical pentru veterani John Cochran VA, din oraşul St. Louis, a trimis recent e-mailuri unui număr de 1.812 veterani, anunţându-i că ar putea fi infectaţi cu hepatita B, hepatita C sau virusul HIV, după consultaţiile primite la secţia de stomatologie, a declarat un membru din partea statului Missouri al Camerei Reprezentanţilor, Russ Carnahan.

El a precizat marţi că solicită demararea unei investigaţii în acest caz şi că i-a trimis o scrisoare preşedintelui Barack Obama.

"Este absolut inacceptabil. Nici un veteran care a luptat în război şi şi-a riscat viaţa pentru această naţiune nu ar trebui să îşi facă griji în legătură cu siguranţa sa personală, când beneficiază de serviciile de sănătate atât de necesare în cadrul unui spital al Administraţiei Veteranilor", a spus democratul, care reprezintă statul Missouri.

Cauza acestor probleme o reprezintă nesterilizarea corespunzătoare a instrumentelor folosite, au anunţat reprezentanţi ai spitalului, citaţi de CNN.

Aceasta nu este prima oară în cursul acestui an când un spital s-a făcut vinovat de nerespectarea procedurilor corespunzătoare.

În iunie, spitalul Palomar din San Diego, California, a trimis scrisori oficiale unui număr de 3.400 de pacienţi care au efectuat colonoscopii şi alte analize medicale, informându-i că sunt expuşi riscurilor unor infecţii, din cauza instrumentelor refolosite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici