Peste 1.900 de morţi din 3.500 de cazuri confirmate de Ebola

Epidemia de Ebola, care a lovit Africa de Vest, s-a soldat cu peste 1.900 de morţi din 3.500 de cazuri confirmate, a anunţat miercuri, la Washington, directoarea generală a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Margaret Chan.

186 afișări
Imaginea articolului Peste 1.900 de morţi din 3.500 de cazuri confirmate de Ebola

Peste 1.900 de morţi din 3.500 de cazuri confirmate de Ebola (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Potrivit ultimului bilanţ din această săptămână, am înregistrat 3.500 de cazuri confirmate în Guineea, Sierra Leone şi Liberia, şi peste 1.900 de morţi", a declarat Margaret Chan, adăugând că "epidemia progresează".

Această cifră indică o accelerare puternică a mortalităţii, având în vedere că OMS a anunţat, săptămâna trecută, 1.552 de decese din 3.069 de cazuri confirmate.

Numărul de morţi din cauza acestei epidemii fără precedent de la apariţia virusului în 1976 depăşeşte astfel totalitatea deceselor tuturor flagelurilor de acest tip izbucnite în trecut.

Exprimându-se cu ocazia unei conferinţe de presă, Margaret Chan a declarat că speră că răspândirea Ebola ar putea fi oprită în următoarele şase până la nouă luni, datorită reacţiei la nivel mondial.

Citând foaia de parcurs a OMS dezvăluită săptămâna trecută pentru a combate epidemia, ea a explicat că, "în cele trei ţări unde flagelul Ebola este cel mai grav (Guineea, Liberia şi Sierra Leone), organizaţia internaţională vrea să inverseze tendinţa în următoarele trei luni".

"Odată cu răspunsul internaţional coordonat, mobilizarea unor fonduri şi venirea unor experţi tehnici, sperăm să stopăm orice tip de răspândire în şase până la nouă luni", a adăugat ea.

În ceea ce priveşte Senegalul şi Republica Democrată Congo, care înregistrează cazuri izolate de Ebola, "dorim să oprim această răspândire localizată în opt săptămâni", a precizat Chan.

Aceste cazuri nu au nicio legătură cu epidemia care face ravagii în cele trei ţări din Africa de Vest şi într-o măsură mai mică în Nigeria.

Pe de altă parte, Ministerul nigerian al Sănătăţii a anunţat că o şaptea persoană a murit la Port-Harcourt, în sud-estul Nigeriei, din cauza virusului Ebola.

Este vorba de un pacient plasat sub supraveghere după moartea în acest oraş la 22 august a unui medic care a tratat un bolnav, primul caz de infectare cu Ebola înregistrat în Nigeria.

Celelalte cinci persoane au murit la Lagos, capitala economică a ţării.

În total, 11 persoane din cele 18 care au contractat virusul în Nigeria sunt în viaţă. Nouă dintre ele au fost vindecate, în timp ce celelalte două se află în carantină.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici