Peste 10.000 de oameni au fost EVACUAŢI în Ungaria, după descoperirea unei bombe

Peste 10.000 de persoane au fost evacuate joi dimineaţa în centrul Ungariei, după descoperirea unei bombe datând din al Doilea Război Mondial în apropierea unei grădiniţe, a anunţat poliţia locală.

367 afișări
Imaginea articolului Peste 10.000 de oameni au fost EVACUAŢI în Ungaria, după descoperirea unei bombe

Peste 10.000 de oameni au fost EVACUAŢI în Ungaria, după descoperirea unei bombe (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Bomba, de fabricaţie sovietică, de 100 de kilograme, dintre care 25 de kilograme de explozibil, a fost descoperită în oraşul Szekesfehervar, o localitate care are puţin peste 100.000 de locuitori, la aproximativ 60 de kilometri sud-vest de Budapesta.

Directorul Poliţiei din Szekesfehervar Norbert Dancs a declarat că asemenea bombe sunt găsite rar în zone locuite, în Ungaria.

Un perimetru de securitate cu o rază de 400 de metri a fost instituit în jurul dispozitivului exploziv, impunând evacuarea a peste 10.000 de locuitori, până la dezamorsarea bombei de către serviciile din cadrul armatei, a adăugat el.

Ungaria, un aliat al Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial, a fost puternic bombardată de către forţele americane, britanice şi sovietice în ultimele două luni de conflict.

Numeroase obuze nu au explodat şi sunt descoperite frecvent, mai ales când sunt efectuate lucrări în domeniul construcţiilor. Începând din 2008, autorităţile de la Budapesta au procedat, deja, la numeroase evacuări.

Un cartier frecventat de turişti, în centrul Budapestei, a fost evacuat miercuri - 1.500 de persoane au fost vizate -, în vederea dezamorsării unei bombe de 50 de kilograme din al Doilea Război Mondial, descoperită în apropierea Castelului Buda.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici