Peste 100 de militanţi islamişti, neutralizaţi în raiduri ale coaliţiei internaţionale în Siria

Peste 100 de militanţi islamişti au murit în Siria, în raidurile aeriene ale coaliţiei internaţionale conduse de SUA şi în bombarbamentele lansate de Turcia în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, susţine agenţia turcă de stat Anadolu, citată de Associated Press.

907 afișări
Imaginea articolului Peste 100 de militanţi islamişti, neutralizaţi în raiduri ale coaliţiei internaţionale în Siria

Peste 100 de militanţi islamişti, neutralizaţi în raiduri ale coaliţiei internaţionale în Siria (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

În urma raidurilor de vineri noapte, 104 militanţi ai reţelei terorsite Stat Islamic au murit, potrivit Anadolu.

Operaţiunea militară a avut loc la câteva ore după ce rachete lansate din Siria au lovit un oraş din sudul Turciei, de la frontiera celor două state, fiind rănite cinci persoane.

În timpul raidurilor de vineri noapte, au fost distruse şapte clădiri folosite de militanţii SI ca baze militare.

Informaţiile nu au putut fi verificate, iar Turcia nu a explicat prin ce sistem identifică numărul de victime din Siria.

Mai multe rachete care au fost lansate din Siria au lovit oraşul turc Kilis de la frontiera celor două state, atacuri soldate cu 21 de morţi şi zeci de răniţi de la începutul anului.

Autorităţile turce dau vina pe militanţii reţelei Stat Islamic pentru atacurile respective, în condiţiile în care organizaţia ocupă zone din nordul Siriei.

Turcia ripostează militar, de regulă, faţă de aceste atacuri, bombardând poziţii ale reţelei teroriste care deţine vaste arii din Siria şi Irak.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici