Peste 100 de ofiţeri de poliţie au fost răniţi în timpul revoltelor din Londra

Scotland Yard a anunţat marţi că 111 ofiţeri şi cinci câini de poliţie au fost răniţi în timpul celor trei nopţi consecutive de revolte violente din capitala Marii Britanii, relatează Sky News.

505 afișări
Imaginea articolului Peste 100 de ofiţeri de poliţie au fost răniţi în timpul revoltelor din Londra

Peste 100 de ofiţeri de poliţie, răniţi în timpul revoltelor din Londra (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Poliţiştii londonezi şi-au anulat cu toţii concediile, în timp ce Poliţia Metropolitană analizează posibilitatea de schimbare a tacticii şi de folosire a gloanţelor de plastic. Deşi poliţiştii au dispus de acestea în cele trei nopţi de revolte, comandanţii au rezistat tentaţiei de a le folosi.

Luni noaptea, Croydon, Clapham, Ealing, Hackney, Peckham şi Enfield au fost printre zonele din Londra cele mai afectate de violenţe. Acestea s-au extins şi în alte oraşe britanice, inclusiv Bristol, Birmingham şi Liverpool.

Potrivit Sky News, 500 de detectivi lucrează la identificarea vandalilor care nu au fost încă arestaţi, investigaţia fiind chiar mai extinsă decât cea privind atentatele de la 7 iulie.

Majoritatea protestatarilor ar fi fost coordonaţi prin mesaje pe Facebook, Twitter şi serviciul de mesagerie al Blackberry (BBM).

Parlamentarul David Lammy a cerut Blackberry să îşi suspende serviciul BBM pentru a împiedica protestatarii să comunice între ei.

Poliţia din Strathclyde a arestat un tânăr în vârstă de 16 ani din Glasgow în legătură cu un mesaj publicat pe Facebook care incita la revolte. Alţi doi adolescenţi în vârstă de 18 ani au fost aretaţi în Folkestone pentru presupuse incitări la revolte prin intermediul reţelelor sociale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici