Peste 14.000 de persoane evacuate în California

Peste 14.000 de persoane au fost evacuate în apropierea oraşului Paradise, în nordul statului american California, afectat, începând din 20 iunie, de sute de incendii, au anunţat miercuri autorităţile.

17 afișări
Imaginea articolului Peste 14.000 de persoane evacuate în California

Peste 14.000 de persoane evacuate în California (Imagine: Mediafax/AFP)

Flăcările, răspândite de vânt, au afectat o comunitate rurală în apropierea acestui oraş situat la circa 145 de kilometri nord de Sacramento şi au distrus aproape 40 de case în câteva ore în cursul zilei de marţi, potrivit serviciilor de intrervenţie.

Chuck Rough, directorul centrului pentru operaţiuni de urgenţă din Paradise, a declarat pentru CNN că deşi condiţiile s-au ameliorat în cursul nopţii, pompierii care se luptă cu incendiile ce se întind pe 19.800 de hectare în Butte County, sunt în alertă înaintea unui val de căldură.

"Ne ţinem respiraţia la propriu şi la figurat", a precizat acesta, adăugând că în acest moment, 14.000 de persoane dintr-o populaţie totală de 27.000 au fost evacuate.

Incendiul din Paradise este unul din cele 323 care afectează în prezent California, confruntată pentru al doilea an consecutiv cu seceta. Circa 1.800 de focare au fost localizate pe teritoriul statului de la 20 iunie.

Departamentul californian pentru păduri şi protecţia împotriva incendiilor a precizat că 1.458 de focare au fost localizate în total, în timp ce 18.900 de pompieri au fost mobilizaţi pentru a lupta împotriva flăcărilor.

Până în prezent, circa 273.000 de hectare de teren au ars, ceea ce face ca această serie de incendii să fie una dintre cele mai devastatoare din California.

În octombrie 2007, au ars circa 210.000 de hectare de teren în sudul statului. Opt persoane au fost ucise, 2.000 de case distruse şi circa 640.000 de persoane evacuate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici