Peste 140 de persoane vindecate de Covid-19 s-au infectat din nou în Coreea de Sud

Un total de 141 de persoane care s-au recuperat de la Covid-19 au avut din nou rezultate pozitive, a anunţat, joi, Centrul pentru Prevenirea şi Combaterea Bolilor din Coreea de Sud (KCDC), scrie CNN.

2773 afișări
Imaginea articolului Peste 140 de persoane vindecate de Covid-19 s-au infectat din nou în Coreea de Sud

Peste 140 de persoane vindecate de Covi-19 s-au infectat din nou în Coreea de Sud

Directorul adjunct al KCDC, Kwon Joon-wook, a declarat că agenţia nu ştie ce anume a determinat reinfectarea pacienţilor şi spune că a fost deschisă o investigaţie în acest sens.

Aceste cifre ridică semne de întrebare cu privire la imunizarea celor care au contactat deja boala şi s-au vindecat. Asta deşi, majoritatea experţilor consideră că este puţin probabil ca cineva să fie re-infectat cu noul coronavirus la scurt timp după recuperare.

Cele mai plauzibile explicaţii ar fi referitoare la o eroare de analiză a testelor, sau existenţa unei cantităţi mari de ARN viral rămasă în organism după vindecare.

Kwon a mai spus că probele recoltate de la pacienţii infectaţi sunt reanalizate pentru a se stabili dacă cazurile ar putea fi contagioase şi rezultatele vor fi anunţate în două săptămâni.

„Angajaţii KCDC lucrează zi şi noapte pentru a colecta probe şi a realiza studii”, a spus Kwon.

Potrivit cifrelor oficiale, Coreea de Sud a înregistrat 10.635 de cazuri de infecţii cu noul coronavirus şi 230 de decese, de la izbucnirea pandemiei.

Ţara a fost lăudată în repetate rânduri pentru răspunsul rapid al autorităţilor şi faptul că a realizat un număr foarte mare de teste. Potrivit worldmeters.info, 546.463 de sud-coreeni au fost testaţi pentru Covid-19.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici