Inundaţiile puternice din Europa. Peste 170 de morţi în Germania şi în Belgia. Sute de persoane sunt în continuare dispărute

  • Bilanţul deceselor din Belgia şi vestul Germaniei continuă să crească, în contextul inundaţiilor devastatoare.
  • Sute de persoane sunt în continuare date dispărute.
  • Germania, Belgia şi Olanda sunt ţările europene cel mai puternic afectate de fenomenele meteorologice extreme din ultimele zile.
2464 afișări
Imaginea articolului Inundaţiile puternice din Europa. Peste 170 de morţi în Germania şi în Belgia. Sute de persoane sunt în continuare dispărute

Inundaţiile puternice din Europa. Peste 170 de morţi în Germania şi în Belgia. Sute de persoane sunt în continuare dispărute

Bilanţul în urma inundaţiilor devastatoare din vestul Germaniei şi din Belgia a urcat, duminică, la 170 de morţi. Sute de persoane sunt în continuare dispărute, transmite Reuters.

Aproximativ 143 de persoane au murit în urma celor mai grave inundaţii din Germania de mai bine de jumătate de secol. Cel mai grav afectat este districtul Ahrweiler, la sud de Koln, unde au murit 98 de persoane.

Sute de persoane sunt în continuare dispărute, în contextul în care mai multe zone sunt inaccesibile din cauza nivelului ridicat al apei.

„Totul este distrus. Nu recunoşti zona”, a spus proprietarul unei vinării din Bad Neuenahr-Ahrweiler din Ahrweiler, Michael Lang.

Preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a vizitat Erfstadft, unde inundaţiile au omorât cel puţin 45 de persoane.

„Plângem alături de cei care şi-au pierdut prieteni, cunoştinţe, membri ai familiei”, a spus acesta. „Soarta lor ne sfâşie inimile.”

Aproximativ 700 de persoane au fost evacuate vineri noapte, după ce barajul oraşului Wassenberg de lâng Koln s-a rupt, au transmis autorităţile.

Primarul din Wassenberg a precizat că nivelul apei s-a stabilizat în timpul nopţii.

CITEŞTE ŞI: Inundaţii puternice într-un judeţ din ţară. Peste 200 de persoane şi-au petrecut noaptea în căminul cultural/ Cîţu promite ajutoare de la Guvern

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici