Peste 170 de morţi sau dispăruţi în China în urma inundaţiilor

Inundaţiile provocate de ploile torenţiale din centrul şi sudul Chinei au provocat moartea a 94 de persoane şi dispariţia altor 78, a anunţat duminică Guvernul, care a avertizat împotriva unor noi precipitaţii.

100 afișări
Imaginea articolului Peste 170 de morţi sau dispăruţi în China în urma inundaţiilor

Peste 170 de morţi sau dispăruţi în China în urma inundaţiilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Inundaţiile de la sud de fluviul Yangtze şi din regiunea Guangxi (sud-vest) au afectat 13 provincii sau regiuni şi au distrus 465.000 de hectare de culturi, a adăugat Guvernul.

Cifrele au fost furnizate de Serviciul naţional de ajutor în caz de secetă şi pentru controlul inundaţiilor.

Provinciile situate pe tronsonul de mijloc şi de sud al fluviului Yangtze, cel mai lung din China, s-au confruntat cu o secetă gravă.

China este afectată în fiecare vară de ploi torenţiale. În 2010, acestea au provocat moartea sau dispariţia a peste 4.300 de persoane.

O alunecare de teren în provincia Gansu (nord-vest) a provocat moartea a 1.500 de persoane în august.

Serviciile de meteorologie au avertizat că noi precipitaţii sunt aşteptate în următoarele zile de-a lungul fluviului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici