Peste 18.600 de sirieni s-au refugiat în Liban în ultimele două zile

Peste 18.600 de sirieni au fugit de escaladarea violenţelor în ţara lor şi mai ales la Damasc şi s-au refugiat în Liban de miercuri, a afirmat pentru AFP o sursă din cadrul serviciilor de securitate libaneze.

177 afișări
Imaginea articolului Peste 18.600 de sirieni s-au refugiat în Liban în ultimele două zile

Peste 18.600 de sirieni s-au refugiat în Liban în ultimele două zile (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Peste 18.600 de sirieni au venit de ieri (miercuri) din Siria prin vama Masnaa din estul Libanului, printre ei mulţi fiind locuitori ai Damascului şi ai provinciei sale", a declarat această sursă sub acoperirea anonimatului.

De cinci zile, mai multe cartiere din Damasc sunt teatrul luptelor violente între rebelii Armatei siriene libere (ASL) şi armata care bombardează mai ales cu ajutorul elicopterelor.

Miercuri, un atentat la Damasc a ucis trei oficiali ai aparatului de securitate sirian, printre care cumnatul preşedintelui Bashar al-Assad.

Conform agenţiei Naţiunilor Unite pentru refugiaţi (HCR), peste 26.900 de sirieni sunt în prezent înscrişi oficial ca refugiaţi în Liban, însă numărul lor ar fi de fapt cu mult mai mare, apreciază militanţii pentru Drepturile Omului.

Numeroşi răniţi sirieni, venind mai ales din regiunile vecine siriene ca Homs, caută de asemenea să se trateze în Liban.

La 16 luni de la începutul unei revolte populare împotriva regimului Bashar al-Assad, violenţele au provocat moartea a peste 17.000 de persoane în Siria, conform unui ONG sirian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici