Peste 2.300 de militari ucraineni au fost ucişi de la reluarea ostilităţilor, afirmă un lider prorus

Peste 2.300 de militari din cadrul forţelor guvernamentale au fost ucişi în ultimele 25 de zile de conflict armat în estul Ucranei, a declarat un lider separatist prorus la Doneţk, prezentând un bilanţ al pierderilor cauzate inamicului, relatează agenţia rusă Tass în pagina electronică.

292 afișări
Imaginea articolului Peste 2.300 de militari ucraineni au fost ucişi de la reluarea ostilităţilor, afirmă un lider prorus

Peste 2.300 de militari ucraineni au fost ucişi de la reluarea ostilităţilor, afirmă un lider prorus (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În cele 25 de zile care au trecut de la reluarea ostilităţilor, forţele armate ucrainene au pierdut un elicopter, 179 de tancuri, 149 de vehicule blindate pentru transportarea trupelor sau vehicule de infanterie pentru luptă, 135 de tunuri de artilerie, iar peste 2.300 de militari au fost ucişi", a spus miercuri, într-o conferinţă de presă, Eduard Basurin, comandant adjunct în cadrul "ministerului apărării republicii populare" Doneţk, citat de Agenţia de Presă Doneţk.

El a precizat că, de marţi după-amiaza şi până miercuri înainte de începerea negocierilor de la Minsk, au fost ucişi 82 de militari, iar forţele care suţin Kievul au pierdut cinci tancuri, două transportatoare blindate de personal, şapte sisteme de artilerie şi două vehicule multirol.

Localităţi din "republica populară" Doneţk (DPR) au fost vizate miercuri de tiruri de artilerie ale forţelor pro-Kiev de peste 30 de ori, potrivit lui Basurin. O parte din aceste tiruri au vizat oraşul Doneţk şi zone de la periferia fiefului separatiştilor proruşi, dar şi localităţile Peski, Vesiokoie şi Spartak.

În aceste bombardamente au ucis fost ucişi şase civili, iar alţi 12 au fost răniţi, a adăugat liderul separatist.

"În total, 172 de persoane au fost rănite în ultima săptămână, iar 114 dintre ele se află în spitale", a spus Basurin, adăugând că este vorba despre civili.

Pe de altă parte, Comitetul rus de anchetă investighează 26 de cazuri de utilizare "criminală" a unor mijloace şi metode de război de către Ucraina, se arată în hotărârea tribunalului din Moscova care a prelungit arestul ucrainencei Nadia Savcenko, potrivit agenţiei Tass.

Textul hotărârii a fost publicat de către Mark Feighin, avocatul femeii pilot, pe pagina personală de pe o reţea de socializare.

Peste 5.400 de persoane au fost ucise de la începutul conflictului armat din estul Ucrainei, în aprilie, în confruntările dintre trupele ucrainene şi rebelii proruşi în regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici