Peste 200 de femei şi copii, evacuaţi de la ferma unei secte din Texas

Mai mult de 200 de femei şi copii au fost luaţi de Poliţie de la ferma unei secte poligame, înrudită cu mormonii, din Texas, după ce o fată care nu a fost identificată a reclamat abuzuri sexuale.

36 afișări
Imaginea articolului Peste 200 de femei şi copii, evacuaţi de la ferma unei secte din Texas

Peste 200 de femei şi copii au fost luaţi autorităţi de la ferma unei secte din Texas (Imagine: CNN News)

Fata de 16 ani care a chemat autorităţile, săptămâna trecută, reclamând abuzuri sexuale şi agresiuni fizice, ar putea fi, încă, la fermă, sub un alt nume, conform declaraţiilor lui Marleigh Meisner, purtătorul de cuvânt de la Serviciile pentru Protecţia Copilului din Texas, informează CNN News, luni.

"Sunt încrezător că această fată există şi că acuzaţiile pe care le-a declarat sunt reale", a spus purtătorul de cuvânt, într-o conferinţă de presă, duminică.

Autorităţile au evacuat 159 de copii şi 60 de adulţi, începând de joi, de la tabăra Sfinţilor lui Iisus Hristos al Zilei de Apoi, a Bisericii Fundamentaliste din Eldorado, Texas.

Aproximativ 18 fete au fost luate în custodia serviciilor sociale, deoarece autorităţile cred că ele au fost abuzate sau riscă să fie abuzate în viitorul apropiat.

(Vezi ştire video pe CNN News)

Celelalte persoane sunt cazate într-un adăpost din localitatea San Angelo, unde vor fi interogate privind posibile abuzuri suferite, conform spuselor lui Meisner.

Warren Jeffs, liderul de 52 de ani al sectei şi profetul celor 10.000 de adepţi ai credinţei fundamentaliste a fost condamnat, anul trecut, pentru complicitate la viol. El are, încă, de înfruntat opt capete de acuzare privind întreţinere de relaţii sexuale cu minore, incest şi conspiraţie.

Criticii sectei susţin că Jeffs forţează fete de până la 13 ani să accepte căsătorii aranjate.

Dale Evans Barlow, de 50 de ani, este, de asemenea, cercetat de autorităţi pentru că ar fi avut un copil cu o minoră în vârstă de 16 ani, pe care ar fi obligat-o să se căsătorească cu el. Barlow nu a fost văzut la fermă de sâmbătă noaptea, iar asistenţii sociali nu au putut confirma dacă tânăra şi copilul său au fost găsiţi.

Ferma YFZ din Eldorado găzduieşte aproximativ 400 de membri ai Bisericii Fundamentaliste din statele Arizona şi Utah. Iniţialele "YFZ" se referă la unul din cântecele compuse de Wareen Jeffs, "Yearning For Zion".

Reporterii CNN au dezvăluit că ferma este păzită de mai mulţi bărbaţi înarmaţi şi dispune de echipamente de supraveghere avansate din punct de vedere tehnologic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici