Peste 30 de presupuşi membri ai Mafiei calabreze, arestaţi în Italia şi Germania

Poliţiştii italieni şi germani au arestat 35 de persoane suspectate că aparţin Mafiei calabreze Ndrangheta, în timp ce alte cinci mandate de arestare au fost emise pe numele unor suspecţi din Canada şi Australia, au anunţat marţi carabinierii.

83 afișări
Imaginea articolului Peste 30 de presupuşi membri ai Mafiei calabreze, arestaţi în Italia şi Germania

Peste 30 de presupuşi membri ai Mafiei calabreze, arestaţi în Italia şi Germania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am atins structura centrală a Ndrangheta", a afirmat colonelul Carlo Pieroni, purtătorul de cuvânt al carabinierilor din Calabria, în sudul Italiei, care se află la originea operaţiunii împotriva Mafiei.

"Ndrangheta este pe punctul de a fi constrânsă să se reorganizeze", a adăugat el, precizând că persoanele arestate sunt suspectate de extorsiune, trafic de droguri şi spălare de bani.

Potrivit colonelului Pieroni, persoanele arestate în Germania, precum şi cele vizate de mandate de arestare în Canada şi Australia sunt acuzate că au spălat bani ai Mafiei provenind din Italia în activităţi legale, cum ar fi magazine sau mici întreprinderi de construcţie.

Potrivit agenţiei Ansa, una dintre persoanele vizate de un mandat de arestare în Australia este fostul primar al orăşelului Stirling, Tony Vallelonga. Acesta din urmă a emigrat din Calabria în Australia, în urmă cu peste 30 de ani şi a fost primar în Stirling din 1996 până în 2005, potrivit aceleiaşi surse.

Colonelul Pieroni a povestit cum unul dintre bărbaţii arestaţi în Italia a rămas ascuns într-un buncăr timp de mai multe ore, negociindu-şi predarea cu poliţia.

"I-am încercuit casa care se află la ţară. Se ascundea într-un buncăr sub casă şi am negociat să îl determinăm să iasă şi să îl arestăm pentru a evita folosirea ciocanelor pneumatice ca să îl dezgropăm", a declarat ofiţerul.

Ndrangheta este considerată una dintre cele mai puternice şi sângeroase dintre cele patru familii mafiote italiene. Potrivit datelor din 2010 ale institutului italian specializat Eurispes, cifra de afaceri anuală a Ndrangheta atinge circa 44 de miliarde de euro, graţie în special traficului de droguri şi arme.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici