Peste 300 de cazuri de meningită fungică în SUA, generate de injecţii cu steroizi contaminaţi

Statele Unite numără peste 300 de cazuri de meningită fungică, dintre care 23 de decese, generate de injecţii cu steroizi contaminaţi şi cu alte două medicamente, potrivit ultimului bilanţ publicat marţi de autorităţile sanitare.

288 afișări
Imaginea articolului Peste 300 de cazuri de meningită fungică în SUA, generate de injecţii cu steroizi contaminaţi

Peste 300 de cazuri de meningită fungică în SUA, generate de injecţii cu steroizi contaminaţi (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Precedentul bilanţ, de luni, al Centrelor federale de control şi prevenirea bolilor (CDC) anunţa 297 de cazuri, inclusiv 23 de morţi, în 15 state, dintre care Tennessee şi Michigan rămân cele mai afectate, cu 59 şi, respectiv, 47 de cazuri.

Cu o săptămână înainte, CDC înregistra 233 de cazuri, dintre care 15 decese.

Joi, autorităţile de reglementare a produselor alimentare şi medicamente (FDA) au confirmat că acest tip de meningită, rar şi netransmisibil, este provocat de o ciupercă parazită descoperită în injecţiile cu steroizi provenind de la compania de medicamente New England Compounding Center (NECC), precum şi de alte două produse fabricate de aceasta din urmă.

Peste 14.000 de persoane din 23 de state ar fi primit o injecţie cu steroizi contaminaţi, a avertizat Food and Drug Administration (FDA). Aproape toate aceste persoane au fost contactate de autorităţile sanitare.

Aceste injecţii epidurale cu steroizi sunt destinate tratării durerilor de spate provocate în special de hernia de disc sau a durerilor articulare.

Cele două noi produse asupra cărora există suspiciuni sunt o soluţie destinată imobilizării muşchilor cardiaci în timpul unei operaţii chirurgicale la inimă şi un alt tip de injecţii cu steroizi.

În general, simptomele meningitei apar între una şi patru săptămâni de la injecţia cu steroizi contaminaţi dar în unele cazuri această perioadă se poate întinde şi până la câteva luni, potrivit autorităţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici