Peste 32.000 de americani, evacuaţi în urma unui incendiu în statul Colorado

Un incendiu care devastează de sâmbătă o regiune de lângă Colorado Springs (Colorado, vestul Statelor Unite) s-a intensificat marţi şi a pătruns în oraş, antrenând evacuarea a peste 32.000 de persoane şi distrugerea mai multor clădiri, au anunţat autorităţile.

175 afișări
Imaginea articolului Peste 32.000 de americani, evacuaţi în urma unui incendiu în statul Colorado

Peste 32.000 de americani, evacuaţi în urma unui incendiu în statul Colorado (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Până (marţi) după-amiaza, am avut de a face cu un incendiu de pădure, dar de-acum acesta a intrat în zonele din nord-vestul oraşului. Nimeni nu s-a aşteptat la ceea ce se întâmplă", a declarat Steve Bach, primarul oraşului Colorado Springs, pentru postul de televiziune KDVR-TV.

Colorado Springs, al doilea cel mai important oraş din statul Colorado, se situează la aproximativ 100 de kilometri sud de Denver.

Incendiul, numit "Waldo Canyon Fire", s-a declanşat sâmbătă şi s-a dovedit imediat foarte periculos. Marţi după-amiaza, rafale de vânt din direcţia opusă incendiului a obligat autorităţile să ordone evacuarea a peste 32.000 de persoane, potrivit datelor furnizate de Biroul şerifului.

Incendiul a distrus deja aproximativ 2.500 de hectare de vegetaţie şi este controlat abia în proporţie de 5%. Autorităţile nu sunt încă în măsură să aprecieze care este numărul clădirilor distruse, dar şi-au exprimat temerea că acesta va fi mare.

Flying W Ranch, o fermă foarte cunoscută în stat pentru restaurantul ei, a anunţat pe site că instalaţiile sale au fost "transformate în cenuşă".

Guvernatorul statului Colorado John Hickenlooper a survolat zona incendiată marţi seara, pentru a îşi face o imagine despre pagube. "Este un spectacol lugubru, distrugerile sunt enorme", a declarat el pentru postul KCNC-TV.

Singurul motiv de mulţumire, în opinia sa, este că nu există victime.

Temperaturi record, nivele foarte scăzute de umiditate şi rafale de vânt cu o viteză de până la 100 de kilometri pe oră au provocat o serie de incendii de o mare violenţă în partea de vest a Statelor Unite.

Pompierii din Colorado luptă împotriva multor altor incendii, în special împotriva celui numit "High Park Fire", lângă Fort Collins (la aproximativ 100 de kilometri nord-vest de Denver), care a distrus deja aproape 35.000 de hectare de vegetaţie. Acest incendiu, al doilea cel mai important din istoria statului Colorado, era controlat în proporţie de 65%.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici