Peste 380.000 de poliţişti vor asigura securitatea la alegerile prezidenţiale din Rusia

Poliţia rusă a luat toate măsurile necesare pentru a asigura securitatea la alegerile prezidenţiale de duminică, peste 380.000 de poliţişti urmând să fie mobilizaţi în acest sens, a anunţat generalul Aleksander Gorovoi, prim-adjunct al ministrului de Interne, relatează Itar-Tass în pagina online.

94 afișări
Imaginea articolului Peste 380.000 de poliţişti vor asigura securitatea la alegerile prezidenţiale din Rusia

Peste 380.000 de poliţişti vor asigura securitatea la alegerile prezidenţiale din Rusia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Înaintea alegerilor, structurile de Interne au depus eforturi majore menite să asigure securitatea în timpul procesului electoral, să protejeze drepturile şi libertăţile cetăţenilor în timpul evenimentului", a declarat Gorovoi, potrivit serviciului de presă al Ministerului de Interne.

Conform oficialului, peste 380.000 de angajaţi ai Ministerului de Interne vor fi angajaţi în asigurarea securităţii la 4 martie, cu sprijinul a peste 29.600 de gărzi voluntare şi a peste 30.800 de reprezentanţi ai companiilor private de securitate.

"Cu o zi înaintea votului, toate cele 94.332 de secţii de votare vor fi verificate de experţi cu câini antrenaţi pentru a găsi explozibil, şi vor fi de asemenea examinate cu ajutorul echipamentelor speciale. Vor fi folosite detectoare de metale, ca şi înainte. După verificări, vor fi plasate gărzi permanente la secţiile de vot, care vor pleca doar după ridicarea buletinelor de vot", a adăugat Gorovoi.

Adjunctul comandantului poliţiei din Moscova, Viaceslav Kozlov, a declarat anterior că poliţia locală a luat de asemenea măsuri preventive. Aceasta "inspectează zone rezidenţiale, căminele, hotelurile şi apartamentele persoanelor cu cazier", a precizat el, adăugând că poliţia a securizat toată infrastructura importantă, inclusiv metroul.

Conform lui Gorovoi, poliţişti responsabili cu ordinea publică vor fi prezenţi la fiecare secţie de vot în ziua alegerilor. Camerele de supraveghere vor ajuta la menţinerea ordinii şi vor înregistra eventuale infracţiuni comise la secţiile de vot. Până în prezent, poliţiştii au înregistrat 14 furturi de echipamente video la secţii de vot.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici