Peste 50 de ţări s-au unit împotriva încălzirii globale după Summit-ul One Planet

  • România, împreună cu peste 50 de ţări, a participat la Summit-ul One Planet.
  • Obiectivul este protejarea a aproximativ o treime din planetă până în 2030.
  • Angajamentul va fi cap de afiş şi pentru Convenţia pentru Diversitate Biologică, care va avea loc în China.
  • Ursula von der Leyen: „Cred că în anul 2021 lumea va întoarce o nouă pagină pentru planeta noastră”.
588 afișări
Imaginea articolului Peste 50 de ţări s-au unit împotriva încălzirii globale după Summit-ul One Planet

Peste 50 de ţări s-au unit împotriva încălzirii globale după Summit-ul One Planet

Emmanuel Macron a adunat peste 50 de ţări la Summit-ul One Planet. România promite şi ea salvarea de la extincţie a peste 1 milion de specii de animale şi plante.

Numele alianţei este High Ambition Coalition. Obiectivul ei este protejarea a 30% din planetă până în 2030. Documentul final ar trebui negociat la Convenţia pentru Diversitate Biologică, eveniment care va avea loc în China, spre finalul anului. 

„Cred că dacă avem un nivel bun de reprezentare, dacă avem buna capacitate de a ne mobiliza, dacă suntem precişi şi concreţi cu cifre şi date, putem să reuşim”, a declarat Emmanuel Macron,  Preşedintele Franţei.

„Vom investi câteva sute de milioane de euro în următorii patru ani pentru cercetare în biodiversitate. Vom acorda chiar mai mult decât cele 700 milioane de euro pe an, deja acolcate, pentru marele proiect Green Wall”, a spus Ursula Von Der Leyen, Preşedinte Comisia Europeană.

Prezent la Summit, Prinţul Charles a chemat marile companii ale lumii să facă parte din Terra Carta-Carta Pământului. Acesta vrea să strângă 7 miliarde de lire sterline pentru a investi în ecologie.

Şi António Guterres, Secretarul General ONU, a fost prezent. El a propus trecerea la energie regenerabilă, pentru a obţine emisii nete zero până în 2050.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici