Peste 500 de curse aeriene interne anulate în Japonia din cauza unor ninsori importante

Peste 500 de zboruri interne erau anulate, trenuri suspendate şi drumuri închise luni, în Japonia, în zona Tokyo şi în nord-est, din cauza unor ninsori importante care au provocat accidente rutiere şi zeci de răniţi, potrivit televiziunii, agenţiei meteo şi unor firme de transport.

165 afișări
Imaginea articolului Peste 500 de curse aeriene interne anulate în Japonia din cauza unor ninsori importante

Peste 500 de curse aeriene interne anulate în Japonia din cauza unor ninsori importante (Imagine: AFP / Arhiva MediafaxFoto)

Un strat de zăpadă de aproximativ 12 centimetri acoperea luni după prânz oraşul Yokohama, la periferia Tokyo, în timp ce în capitală s-au acumulat aproape zece centimetri de zăpadă.

Este vorba despre primele ninsori din această iarnă în regiunea capitalei, însă un strat de zăpadă de o asemenea grosime nu a mai fost constatat la Yokohama din ianuarie 2001, precizează postul de televiziune NHK.

Numai în provincia Kanagawa, lângă Tokyo, aproximativ 50 de persoane au fost rănite uşor din cauza unor tamponări şi altor accidente.

Numeroase automobile aveau nevoie de ajutor pe străzile din Tokyo şi în împrejurimi, în timp ce vehicule de intervenţie se deplasau cu greu.

Unele autostrăzi erau închise.

Pe trotuare, la Tokyo, pietonii circulă greu atât din cauza zăpezii, cât şi a vântului, încercând să se apere, în zadar, cu ajutorul umbrelelor.

Afectată de zăpadă era şi regiunea Tohoku, în nord-est, sinistrată de un cutremur urmat de un tsunami la 11 martie 2011, unde zeci de mii de persoane trăiesc în locuinţe provizorii prefabricate.

În condiţii glaciale excepţionale, doar una dintre cele patru piste a rămas deschisă în continuare pe aeroportul Haneda, în apropiere de capitală, iar accesul rutier şi feroviar către aeroportul Narita, la aproximativ 60 de kilometri distanţă, era perturbat.

La Tokyo, luni, principalele două companii nipone, Japan Airlines (JAL) şi All Nippon Airways (ANA), au renunţat la sute de zboruri şi prevedeau că alte anulări sunt probabile, în funcţie de evoluţia situaţiei. Alte companii mici erau, de asemenea, afectate.

Societatea de căi ferate JR Est, care deserveşte aglomeraţiile Tokyo şi Sendai, anunţa pe pagina de Internet că legăturile feroviare sunt suspendate, iar trenurile înregistrează întârzieri din cauza acumulării zăpezii.

Agenţia Naţională japoneză de Meteorologie avertiza nu doar cu privire la ninosare, dar şi privind rafale de vânt de 70 până la 100 de kilometri pe oră, cu intensificări ce pot depăşi 150 de kilometri pe oră către seară şi în cursul nopţii.

Luni este zi liberă în Japonia, pentru sărbătorirea trecerii la vârsta adultă a tinerilor în vârstă de 20 de ani, dar numeroase festivităţi dedicate acestora au fost suspendate din cauza vremii nefavorabile.

Perturbări importante sunt aşteptate marţi, în timp ce milioane de salariaţi vor merge la serviciu, dimineaţa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici