Peste 60 la sută dintre europeni, dezinteresaţi de alegerile pentru PE

Aproape două treimi dintre europeni (64 la sută) se declară puţin sau deloc interesaţi de scrutinul de duminică, potrivit sondajului efectuat de Apco-La Tribune-BFM realizat de Opinionway care a fost publicat vineri într-un cotidian economic francez.

10 afișări
Imaginea articolului Peste 60 la sută dintre europeni, dezinteresaţi de alegerile pentru PE

Peste 60 la sută dintre europeni sunt dezinteresaţi de alegerile pentru PE - sondaj (Imagine: Meddiafax Foto/AFP)

Potrivit sondajului, 73 la sută dintre francezi şi 67 la sută dintre germanii chestionaţi nu sunt interesaţi de alegerile europene.

Referitor la criză, 58 la sută dintre Europeni au apreciat că statele membre UE au luat fiecare la rândul lor măsuri, faţă de 30 la sută care consideră că Uniunea Europeană a încercat să adopte un răspuns comun.

În acest sens, 63 la sută dintre francezi şi 62 la sută dintre polonezi au răspuns că statele membre UE au acţionat pe cont propriu.

Sondajul realizat online între 26 şi 29 mai pe un eşantion de 4.536 de persoane, în vârstă de peste 18 ani şi reprezentative în cazul populaţiei britanice, franceze, germane, italiene şi poloneze.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici