Peste 600 de specii de animale, ameninţate de pata de petrol din Golful Mexic - VIDEO

Peste 600 de sprecii de animale, în special pelicanul brun sau broasca ţestoasă de apă, specie aflată deja în pericol, sunt ameninţate de pata de petrol care se extinde în Golful Mexic, după explozia unei platforme petroliere exploatate de BP, au afirmat experţii.

281 afișări
Imaginea articolului Peste 600 de specii de animale, ameninţate de pata de petrol din Golful Mexic - VIDEO

Peste 600 de specii de animale, ameninţate de pata de petrol din Golful Mexic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Biologii sunt îngrijoraţi mai ales pentru pelicanul brun, care riscă să înghită peşti contaminaţi cu petrol, dar şi pentru ploier, chiră regală şi puii de becaţă, a declarat biologul Robert Lover.

În total, sunt ameninţate 134 de specii de păsări, 445 de specii de peşte, 45 de mamifere şi 32 de reptile şi amfibieni - aligatori, broaşte şi şerpi de mare -, potrivit autorităţilor Departamentului pentru viaţa sălbatică şi pescuit din Louisiana.

Migraţia unei broaşte ţestoase de apă, supranumite Kemp'Ridley - o specie deja aflată în pericol -, care a început, a fost întreruptă de pata de petrol.

Marele delfin, lamatinul şi diferitele balene riscă, de asemenea, să fie afectaţi, ca şi coioţii şi ratonii spălători, ale căror habitate sunt ameninţate de poluare.

Numeroase specii de peşti şi crustacee din această regiune în care industria pescuitului este foarte dezvoltată sunt, de asemenea, ameninţate.

Pata de petrol, care are suprafaţa unei ţări mici (200 de kilometri lungime şi 110 kilometri lăţime), a atins deja insula formată de delta fluviului Mississippi în Louisiana şi ameninţă acum zeci de kilometri de coastă, până în Florida.

Aproximativ 200 de vapoare se află la marginea petei, zeci de kilometri de baraje plutitoare au fost amplasate şi aproape patru milioane de litri de apă şi petrol au fost recuperaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici