Peste 70 de persoane au murit în Filipine, în urma unei furtuni tropicale

Şaptezeci şi trei de persoane au murit şi alte 23 sunt date dispărute în urma furtunii tropicale care a afectat capitala statului Filipine, Manila, şi zonele învecinate, a anunţat duminică Guvernul.

104 afișări
Imaginea articolului Peste 70 de persoane au murit în Filipine, în urma unei furtuni tropicale

Peste 70 de persoane au murit în Filipine, în urma unei furtuni tropicale (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Aproximativ 337.216 persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele din cauza intemperiilor, în timp ce 60.000 de locuitori au fost primiţi în centre speciale, conform Centrului de coordonare pentru catastrofe naturale.

Peste 70 de persoane au murit în Filipine, în urma unei furtuni tropicale

Manila, oraş cu 12 milioane de locuitori, unde a fost decretată stare de catastrofă naturală, a fost inundată sâmbătă, în urma ploilor torenţiale care au durat nouă ore, după trecerea furtunii tropicale Ketsana.

"Acest lucru nu s-a mai întâmplat niciodată. Manila este sub ape în proporţie de circa 80 la sută", a declarat preşedintele filialei locale a Crucii Roşii, Gwendolyn Pang.

Numeroase apeluri au fost lansate la posturile de radio, cerându-le locuitorilor refugiaţi pe acoperişurile caselor să rămână acolo în aşteptarea echipelor de intervenţie şi să nu încerce să coboare singuri.

Secretarul Apărării, responsabil cu operaţiunile de salvare, Gilberto Teodoro, a avertizat că noi inundaţii ar putea avea loc în provinciile nordice, dacă rezervoarele şi barajele nu mai fac faţă.

Peste 70 de persoane au murit în Filipine, în urma unei furtuni tropicale

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici