Peste 700 de morţi în China, în urma inundaţiilor - FOTO, VIDEO

Mai mult de 700 de persoane au murit, de la începutul anului, în urma inundaţiilor care afectează China, iar situaţia riscă să se agraveze până la încheierea sezonului taifunurilor, a avertizat miercuri guvernul de la Beijing.

69 afișări
Imaginea articolului Peste 700 de morţi în China, în urma inundaţiilor - FOTO, VIDEO

Peste 700 de morţi în China, în urma inundaţiilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile chineze au apreciat însă că situaţia nu va fi la fel de gravă ca în 1998, când apele fluviului Yangtze au atins un nivel istoric, iar inundaţiile au provocat moartea a 4.150 de persoane şi evacuarea altor 18 milioane.

De la începutul anului 2010, 701 persoane au murit în urma inundaţiilor, iar alte 347 sunt date dispărute, a declarat Liu Ning, ministru-adjunct pentru Resurse de apă.

Fără a preciza câte dintre decese au fost înregistrate în iunie şi iulie, el a afirmat că în ultimele două săptămâni au murit 187 de persoane, zeci de mii de locuinţe au fost distruse, iar pierderile economice directe sunt estimate la 142 de miliarde de yuani (21 de miliarde de dolari).

China va mai fi afectată de precipitaţii cel puţin până în august, ceea ce va spori presiunile asupra lacurilor de acumulare şi barajelor, în condiţiile în care sezonul taifunurilor abia a început în Asia de Sud-Est, a afirmat Liu Ning. "În toată această perioadă, vor fi ploi torenţiale şi inundaţii importante", a spus el.

Meteorologii prognozează că aria de precipitaţii se va extinde către nordul Chinei, determinând inundaţii în bazinele mai multor fluvii importante. Liu a precizat că 230 de cursuri de apă din întreaga ţară înregistrează creşteri de nivel, iar zeci de râuri au atins niveluri istorice.

El a afirmat însă că experienţa anului 1998 şi punerea în funcţiune, în 2006, a barajului celor Trei Defileuri - cel mai mare din lume, construit pe fluviul Yangtze - vor permite evitarea unei noi catastrofe. "Barajul joacă acum un rol eficient în lupta împotriva inundaţiilor", a spus Liu, adăugând că în ultimii 12 ani au fost construite şi alte sisteme similare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici