Peste 750 de kilograme de cocaină, găsite pe plajele din vestul Franţei. Valoarea drogurilor ajunge la 60 de milioane de euro

Autorităţile franceze au descoperit aproximativ 763 de kilograme de cocaină, în valoare de peste 60 de milioane de euro, pe plajele de pe coasta atlantică a Franţei, provenienţa acestora nefiind cunoscută, relatează site-ul postului BBC.

718 afișări
Imaginea articolului Peste 750 de kilograme de cocaină, găsite pe plajele din vestul Franţei. Valoarea drogurilor ajunge la 60 de milioane de euro

Peste 750 de kilograme de cocaină, găsite pe plajele din vestul Franţei

Drogurile, împachetate în pungi de plastic, au fost aduse de valuri pe plajele franceze din regiunea Landes, până în sudul îndepărtat, în estuarul Loire, la vest de Nantes. Procurorii din Brittany colectează pachetele de droguri şi avertizează populaţia aflată în apropierea plajelor unde acestea au apărut, să nu atingă sau să mute aceste pungi.

Valoarea estimată a substanţelor descoperite este de aproximativ 60 de milioane de euro. Cocaina, prezentând o puritate de 83%, ar putea proveni din America de Sud, conform declaraţiilor transnmise de anchetatorul Philippe Astruc.

„Orice descoperire trebuie raportată imediat poliţiei sau jandarmeriei fără a atinge (drogurile)”, conform anchetatorilor din Rennes, capitala regiunii Brittany. Aceştia au averizat asupra consecinţelor pe care contactul cu substanţa, prezentând un grad mare de puritate, le are asupra sănătăţii umane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici