Peste 900 de persoane au fost scoase în viaţă de sub dărâmături, după cutremurul din China

Peste 900 de persoane au fost scoase în viaţă de sub dărâmături, după cutremurul soldat cu cel puţin 400 de morţi produs miercuri dimineaţă în provincia Qinghai (nord-vestul Chinei), au anunţat posturile de televiziune.

10 afișări
Imaginea articolului Peste 900 de persoane au fost scoase în viaţă de sub dărâmături, după cutremurul din China

Peste 900 de persoane au fost scoase în viaţă de sub dărâmături, după cutremurul din China (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Serviciile de urgenţă mobilizate de poliţie, acţionând de cele mai multe ori fără echipament, au reuşit să scoată dintre dărâmături, pe tot parcursul zilei, aproximativ 900 de supravieţuitori, potrivit posturilor de televiziune.

Ministerul chinez de Finanţe anunţase anterior că Guvernul chinez a deblocat un ajutor de urgenţă de 200 de milioane de yuani (21,5 milioane de euro) pentru provincia lovită de acest cutremur, care a provocat şi rănirea a cel puţin 10.000 de persoane.

Fondurile vor permite în special finanţarea evacuării locuitorilor şi mutarea lor, îngrijirile medicale şi prevenirea bolilor, a adăugat ministerul, citat de agenţia China Nouă.

Cutremurul a afectat miercuri dimineaţă această provincie izolată muntoasă, situată în apropierea regiunii autonome Tibet şi unde au loc frecvent mişcări telurice.

Zona cea mai afectată, epicentrul seismului, este prefectura Yushu, cu capitala sa Gyegu - Jiegu în mandarină -, regiune săracă din Tibet, cu o populaţie de 280.000 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici