Peste zece la sută dintre americani cred că Obama este musulman - sondaj

Mai mult de un american din zece (11 la sută) continuă să creadă în prezent că preşedintele Barack Obama este musulman, chiar dacă el este creştin, la peste două luni de când a depus jurământul pe Biblie, potrivit unui sondaj publicat joi.

18 afișări
Imaginea articolului Peste zece la sută dintre americani cred că Obama este musulman - sondaj

Peste zece la sută dintre americani cred că Obama este musulman (Imagine: Druge Report)

La întrebarea: "Ştiţi care este religia lui Barack Obama?", protestanţii evanghelici albi şi republicanii sunt cei mai înclinaţi să răspundă că noul preşedinte, al cărui cel de-al doilea prenume este Hussein, este musulman.

Aproape un protestant evanghelic alb din cinci şi 17 la sută dintre republicanii intervievaţi apreciază că Obama este musulman, potrivit sondajului Pew Research Center, realizat prin interviuri telefonice, pe un eşantion de 1.308 adulţi, în perioada 9-12 martie.

Doar 38 la sută dintre protestanţii evanghelici albi şi 46 la sută dintre republicani îl identifică în mod corect drept creştin.

Chiar şi dintre democraţii lui Obama, doar 55 la sută răspund că preşedintele este creştin, 7 procente considerându-l musulman.

Americanii care au absolvit o formă de învăţământ superior cred însă în proporţie de 68 la sută că acesta este creştin. Doar 6 la sută dintre persoanele din această categorie cred că el este musulman.

În timpul campaniei prezidenţiale din 2008, adversarii lui Barack Obama propagaseră zvonul potrivit căruia el ar fi musulman.

Un sondaj al Universităţii din Ohio realizat în săptămânile care au urmat alegerii sale istorice, la 4 noiembrie 2008, arătase că peste doi americani din zece credeau că noul lor preşedinte este musulman.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici