Pete Buttigieg va părăsi cursa nominalizării democraţilor pentru preşedinţia Statelor Unite

Pete Buttigieg va părăsi cursa nominalizării democraţilor pentru preşedinţia Statelor Unite, au declarat pentru CNN mai multe surse, punând capăt unei campanii care a transformat un primar necunoscut din South Bend, Indiana, într-un concurent în cursa prezidenţială.

258 afișări
Imaginea articolului Pete Buttigieg va părăsi cursa nominalizării democraţilor pentru preşedinţia Statelor Unite

Pete Buttigieg va părăsi cursa nominalizării democraţilor pentru preşedinţia Statelor Unite

Buttigieg este primul bărbat homosexual care a câştigat susţinători pentru o nominalizare la preşedinţie din partea unui partid major.

După succesul iniţial în Iowa şi New Hampshire, Buttigieg s-a luptat să câştige alegătorii de culoare, o susţinere cheie pentru Partidul Democrat, care i-a afectat performanţa în Nevada şi Carolina de Sud, două state în care Buttigieg a terminat semnificativ în spatele contracandidaţilor.

În vârstă de 38 de ani, politicianul a studiat la Harvard şi apoi la Oxford, a fost ofiţer de informaţii în cadrul Corpului Rezerviştilor Forţelor Navale Americane, a lucrat pentru o perioadă la firma de consultanţă McKinsey & Company şi a fost timp de două mandate primar al oraşului său natal, South Bend, informează site-ul cotidianului The New York Times.

De asemenea, Buttigieg a fost primul candidat care a militat pentru creşterea numărului de judecători la Curtea Supremă, cu scopul de a ameliora polarizarea instanţei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
alegeri,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici