Peter Altmeier va fi numit ministru de Finanţe interimar al Germaniei - surse

Peter Altmaier, şeful de cabinet al cancelarului Angela Merkel, va fi numit ministru de Finanţe interimar al Germaniei, afirmă surse politice citate de publicaţia Süddeutsche Zeitung.

362 afișări
Imaginea articolului Peter Altmeier va fi numit ministru de Finanţe interimar al Germaniei - surse

Peter Altmeier va fi numit ministru de Finanţe interimar al Germaniei - surse

Decizia a fost luată în contextul în care Wolfgang Schäuble, ministrul de Finanţe în exerciţiu al Germaniei, ar urma să devină preşedinte al Bundestagului, Camera inferioară a Parlamentului de la Berlin.

Wolfgang Schäuble, membru al Uniunii Creştin-Democrate (CDU, centru-dreapta), partidul cancelarului Angela Merkel, ar urma să fie propus oficial pentru funcţia de preşedinte al Bundestagului pe 17 octombrie.

Uniunea Creştin-Democrată (centru-dreapta) s-a clasat pe primul loc în scrutinul parlamentar din Germania, dar are nevoie de o coaliţie pentru a forma viitorul guvern.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici