May, despre Brexit: Sunt progrese în negocieri, în special privind libertatea de circulaţie / Oficialii UE, reticenţi

Marea Britanie şi Uniunea Europeană au înregistrat progrese în negocierile pe tema Brexit, în principal în privinţa libertăţii de circulaţie a persoanelor, afirmă premierul Theresa May, deşi liderii europeni au semnalat că discuţiile stagnează.

782 afișări
Imaginea articolului May, despre Brexit: Sunt progrese în negocieri, în special privind libertatea de circulaţie / Oficialii UE, reticenţi

May, despre Brexit: Sunt progrese în negocieri, în special privind libertatea de circulaţie / Oficialii UE, reticenţi

Aflată la summitul informal pe teme digitale din Estonia, Theresa May a afirmat că este "mulţumită" de recentele evoluţii. Premierul Marii Britanii a precizat că la negocieri s-au înregistrat progrese în probleme de genul drepturilor cetăţenilor britanici şi europeni post-Brexit, relatează BBC News online.

Negociatorul britanic, David Davis, a sugerat că au fost făcuţi "paşi decisivi" în negocieri.

În schimb, reprezentanţii Uniunii Europene au fost mai rezervaţi, afirmând că nu există progrese substanţiale în negocierile cu Londra.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a confirmat că s-au înregistrat unele progrese în cea mai recentă sesiune de negocieri, încheiată joi. Dar, întrebat dacă progresele sunt suficiente pentru trecerea din octombrie la etapa negocierilor pe tema viitoarei relaţii, Juncker a precizat: "Doar dacă se vor înregistra miracole".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici