Jean-Claude Juncker: Va fi nevoie de "un miracol" pentru ca negocierile pentru Brexit să avanseze luna viitoare. Nu s-au realizat suficiente progrese

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a afirmat, vineri, că va fi nevoie de "un miracol" pentru ca negocierile pe marginea viitorului tratat comercial dintre UE şi Marea Britanie să avanseze luna viitoare, informează site-ul cotidianului The Telegraph.

259 afișări
Imaginea articolului Jean-Claude Juncker: Va fi nevoie de "un miracol" pentru ca negocierile pentru Brexit să avanseze luna viitoare. Nu s-au realizat suficiente progrese

Jean-Claude Juncker: Va fi nevoie de "un miracol" pentru ca negocierile pentru Brexit să avanseze luna viitoare Nu s-au realizat suficiente progrese

Jean-Claude Juncker, prezent la un summit pentru securitate cibernetică ce are loc la Tallin, a precizat că, până în acest moment, nu s-au realizat suficiente progrese în privinţa termenilor rupturii dintre UE şi Marea Britanie, în aşa fel încât discuţiile pe marginea viitoarelor relaţii nu vor putea începe în luna octombrie.

Oficialii de la Bruxelles au afirmat în repetate rânduri că în prima fază a negocierilor vor trebui rezolvate problemele privind drepturile cetăţenilor UE din Marea Britanie, problema frontierei irlandeze sau suma pe care Londra va trebui să o achite pentru Brexit. Luna octombrie a fost iniţial identificată drept momentul în care vor trebui demarate negocierile pentru viitoarele acorduri comerciale.

”Spun că nu vor fi înregistrate suficiente progrese până în luna octombrie, dacă nu se vor întâmpla minuni”, a declarat preşedintele Comisiei Europene.

Afirmaţia lui Juncker vine la o zi după ce a avut loc la Bruxelles o nouă rundă de negocieri între Marea Britanie şi UE.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici