Peter Pellegrini a fost mandatat de către preşedintele Slovaciei să formeze un nou guvern

Preşedintele slovac Andrej Kiska l-a desemnat, joi, pe Peter Pellegrini să formeze un nou guvern, după demisia premierului Robert Fico, pe fondul crizei politice generate de asasinarea jurnalistului de investigaţii Jan Kuciak, relatează site-ul agenţiei Reuters.

162 afișări
Imaginea articolului Peter Pellegrini a fost mandatat de către preşedintele Slovaciei să formeze un nou guvern

Peter Pellegrini a fost mandatat de către preşedintele Slovaciei să formeze un nou guvern

Pellegrini, în vârstă de 42 de ani, este membru al partidului de centru stânga Smer-SD şi a ocupat funcţia de vicepremier pentru Investiţii şi Informatizare.

Înainte de o întrevedere cu preşedinte Slovaciei, Peter Pellegrini a spus că reconstrucţia guvernului este fundamentală, dar structura ministerelor va rămâne la fel.

Andrej Kiska a acceptat demisia lui Robert Fico, cel a încercat să menţină actualul guvern, pe fondul unor presiuni din partea comunităţii internaţionale şi a protestelor de amploare care au fost organizate în ultimele zile în Slovacia.

În cadrul alegerilor parlamentare din 2016, Peter Pellegrini a candidat de pe poziţia a treia a formaţiunii politice Smer-SD, după Robert Fico şi Robert Kalina. Pellegrini a fost descris drept "unul dintre cei mai importanţi politicieni din noua generaţie".

La 25 februarie, Jan Kuciak, în vârstă de 27 de ani, şi prietena lui, Martina Kusnirova, au fost descoperiţi morţi în locuinţă după ce poliţia a fost alertată de o rudă a victimelor. Jurnalistul a fost împuşcat în piept, iar femeia a fost împuşcată în cap.

Un jurnalist britanic care a lucrat cu Jan Kuciak a declarat că slovacul era pe punctul de a publica o investigaţie care arăta legături între mafia italiană şi politicieni corupţi din Slovacia. Mai exact, ar fi vorba despre plăţi frauduloase cu fonduri europene, în cadrul unui sistem pus la punct de către cetăţeni slovaci şi italieni care au legături cu gruparea de crimă organizată "Ndrangheta".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici