Petiţia pentru anularea Brexit a doborât recordul pentru cele mai multe semnături strânse vreodată pe site-ul guvernamental

Petiţia care cere revocarea Articolului 50 şi anularea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană a doborât recordul pentru cele mai multe semnături strânse vreodată pe platforma online comună a parlamentului britanic şi guvernului, transmite Huffington Post.

4789 afișări
Imaginea articolului Petiţia pentru anularea Brexit a doborât recordul pentru cele mai multe semnături strânse vreodată pe site-ul guvernamental

Petiţia pentru anularea Brexit continua să strângă semnături

Peste 5.8 milioane de semnături au fost strânse pentru petiţia „Anulaţi Brexit”. Zeci de noi semnături sunt adăugate în fiecare minut.

Orice locuitor sau cetăţean al Marii Britanii poate semna petiţia, potrivit unui purtător de cuvânt al parlamentului.

Unii observatori pun sub îndoială veridicitatea semnăturilor, spunând că acestea au fost „umflate artificial”. Totuşi, purtătorul de cuvânt a spus pentru BBC că platforma investighează constant dacă semnăturile sunt frauduloase.

Parlamentul anunţă că va dezbate petiţia pe 1 aprilie. Totuşi, premierul Theresa May a precizat deja că nu va „lua parte” la discuţii despre anularea Brexit.

„Acest Guvern nu va revoca Articolul 50. Vom continua să onorăm rezultatul referendumului din 2016 şi vom colabora cu Parlamentul pentru a asigura un acord de ieşire din Uniunea Europeană”, arată guvernul într-un comunicat.

Petiţia „Anulaţi Brexit” a fost lansată pe 20 februarie de Margaret Georgiadou, o profesoară pensionată din Yorkshire, în vârstă de 77 de ani, dar a atras atenţie internaţională mai târziu.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici