Petro Poroşenko: Ucraina este adepta unei soluţii paşnice. Nu există alternativă la acordurile semnate cu insurgenţii

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, afirmă că "nu există alternativă" la acordurile de pace semnate în septembrie 2014 cu liderii separatişti proruşi, în contextul atacului insurgent de la Mariupol, soldat cu 30 de morţi, relatează AFP.

971 afișări
Imaginea articolului Petro Poroşenko: Ucraina este adepta unei soluţii paşnice. Nu există alternativă la acordurile semnate cu insurgenţii

Petro Poroşenko (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Ucraina este adepta găsirii unei soluţii paşnice la conflict. Nu vedem nicio alternativă la Acordul de la Minsk", a declarat Poroşenko în timpul unei reuniuni a Consiliului ucrainean pentru securitatea naţională.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că noile violenţe din Ucraina, soldate cu zeci de morţi în ultimele zile, au fost generate de atacurile "permanente" ale armatei ucrainene asupra unor "zone locuite".

Alianţa Nord-Atlantică, Uniunea Europeană şi Statele Unite au condamnat vehement atacul insurgent care a vizat sâmbătă oraşul ucrainean Mariupol, soldat cu 30 de morţi, cerând Rusiei să înceteze imediat susţinerea acordată rebelilor separatişti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici