Petro Poroşenko va prezenta sâmbătă un plan pentru stabilizarea situaţiei în Ucraina

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a anunţat miercuri, la Varşovia, că va prezenta sâmbătă, în discursul inaugural, planul de pace pentru depăşirea crizei dintre Kiev şi Moscova.

290 afișări
Imaginea articolului Petro Poroşenko va prezenta sâmbătă un plan pentru stabilizarea situaţiei în Ucraina

Petro Poroşenko va prezenta sâmbătă un plan pentru stabilizarea situaţiei în Ucraina (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Petro Poroşenko se află în Polonia, în prima deplasare externă de când a fost ales preşedinte.

"Vom discuta la nivel interguvernamental cu Uniunea Europeană şi planul va fi stabilit în Normandia", a spus Poroşenko.

"Voi prezenta planul pe 7 iunie, aceasta va fi propunerea mea pentru restabilirea ordinii şi păcii", a spus Poroşenko.

"Planul prevede descentralizarea puterii, o amnistie pentru combatanţii separatişti şi crearea condiţiilor pentru organizarea alegerilor locale anticipate", a explicat preşedintele ucrainean.

Petro Poroşenko se va întâlni zilele următoare cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, şi nu exclude posibilitatea unei întrevederi cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

"Pentru moment, o întrevedere cu preşedintele Putin nu este prevăzută, dar nu exclud posibilitatea", a explicat liderul ucrainean.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici