Petrolierele atacate în Golful Oman: SUA acuză că Iranul ar fi recuperat o mină nedetonată de pe una dintre nave

Armata Statelor Unite a făcut public un video în care ar fi surprinşi membri ai Gardienilor Revoluţiei din Iran în timp ce recuperează o mină nedetonată de pe laterala unui petrolier japonez, în contextul în care SUA acuză Iranul de atacurile asupra petrolierelor din Golful Oman, conform Reuters.

820 afișări
Imaginea articolului Petrolierele atacate în Golful Oman: SUA acuză că Iranul ar fi recuperat o mină nedetonată de pe una dintre nave

Petrolierele atacate în Golful Oman: SUA acuză că Iranul ar fi recuperat o mină nedetonată de pe una dintre nave

Armata americană a făcut publice şi o serie de fotografii cu mina nedetonată, ataşată magnetic de laterala navei petroliere, înainte să fie recuperată de Gardienii Revoluţiei.

Fotografiile şi înregistrările video de acest tip sunt în general greu de declasificat, dar au fost făcute publice în contextul în care Administraţia de la Washington acuză Iranul de atacul asupra celor două petroliere din Golful Oman, acuzaţie negată vehement de Administraţia de la Teheran.

Bill Urban, purtător de cuvânt al Marinei Statelor Unite, a transmis că ambarcaţiunea Gardienilor Revoluţiei a fost observată în timp ce se apropia de petrolierul japonez pe care era instalată mina.

„A fost observat şi înregistrat în timp ce recupera mina nedetonată de pe nava Kokuka Courageous”, a declarat Urban.

Două petroliere, unul norvegian şi altul japonez, au fost atacate joi dimineaţă în Golful Oman, la intrarea în Golful Persic, în contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi Iran. În urmă cu câteva săptămâni, alte atacuri au vizat patru nave, în largul coastelor Emiratelor Arabe Unite.

Taguri:
sua,
iran,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici